Teknik Kadro


ANTRENÖRLER:

Amatör Takım ve Altyapı Antrenörleri:

* Mehmet MURATOĞLU



Künye

KULÜBÜN ADIKIZIKSPOR
KURULUŞ TARİHİ1980
KULÜP KODU013813
KULÜP BAŞKANIKamuran GÜDEN
KULÜP LİGİBOLU BİRİNCİ AMATÖR FUTBOL LİGİ
KATEGORİLERFUTBOL
AMATÖR - U19 - U17 - U16 - U15 - U14 - U13 - U12 - U11 - VETERAN
VOLEYBOL 
Büyük Erkekler

RENKLERİYEŞİL - BEYAZ (Orman & Kar)
ÜYE SAYISI108
MADDİ GELİRİÜyelerin aidat ve bağışları
İLK SEZONU1980-81
LİSANSLI OYUNCU 
ADRESAktaş Mahallesi Turna Sk. No : 7  BOLU
TELEFONLAR0532 684 14 21 - 0505 751 17 82 
BANKA HESAP NO 
HUKUK DANIŞMANIAv. Hamit Ozan ÇELİKAĞ (Bolu Barosu)
WEB ADRESİ
ELEKTRONİK POSTAkizikspor@hotmail.com
WEBSİTE SORUMLUSUİlhan AYERLİKAYA        ilhan_14@yahoo.com

Yönetim Kurulu (Asil)

BAŞKAN
Kamuran GÜDEN


BAŞKAN YARDIMCISI
İsmail ÖZDEMİR


SAYMAN
Mesut DÖNMEZ


ÜYELER
Lütfi AŞINMAZ
İsmail TOKUŞOĞLU
Mitat AY
Fatih ÖZÇELİK
İsmail ARMAN
Cahit AKMAN


Son Genel Kurul: 21 Mayıs. 2017






 

Öykümüz


1960’lı yılların başlarında Kızık köyünden Bolu il merkezine göç eden kuşağın çocukları olarak, Her hafta sonu top oynamak için Karaçayır’da buluşuyorduk.

Kimimiz orta okulda-lisede, Kimimiz de öğretmen okulu ya da diğer meslek liselerinde okuyorduk.
Hafta sonları Düzce’de okuyan arkadaşlarımız da bizimle buluşurlardı.

Şimdiki gibi futbol ayakkabımız ve meşin topum uz güzel değildi. Top oynadığımız alan yemyeşil doğal çimlerle kaplı olduğu için, Yalın ayakla top oynayan arkadaşlarımız da vardı. (Şimdiki hayvan pazarı ve prefabriklerin olduğu alan)

Havalar soğur, Yağmur-kar yağar. Elimiz, ayağımız mormor-kaskatı olurdu. Yuvarladığımız top, karların birikmesiyle iki misli olur, Topla birlikte bembeyaz karlar üzerinde yuvarlanırdık. Akşam ezanı okununcaya kadar topun peşinden koşardık. Evimize geldiğimizde dayak hazır ol sa da, Yine de Karaçayır’dan vazgeçemezdik. Arada sırada kavga-dövüş ettiğimiz de olurdu. Dargın olmaz ve çabuk barışırdık. Birbirimize ünlü futbolcuların isimlerini koyardık.

Okullarımızı bitirdik. Birer meslek sahibi olduk.Kimimiz erken evlendi, çoluk-çocuğa erken karıştı. Kimimiz de inadına bekarlığın sultanlığını yaşadı. Futbola olan aşırı tutkumuz, Bizi spor kulübü kurmaya yöneltti.

Kendi aramızdan 10 kurucu üye seçtik. Takımımızın adını KIZIKSPOR koyduk. Artık, 22 Temmuz 1980 tarihi itibariyle resmen spor kulübümüz vardı. İş sanıldığı gibi, Karaçayır’da toplanıp, Yalın-ayak top oynamaya benzemiyordu. Sırtını devlete dayayan, Her türlü imkanı kullanan ve oluk gibi para harcayıp, Sonra da caka satan, Kulüp yöneticileri gibi bu işe girişmemiştik. Futbol sevdasıydı bizi kamçılayan. Ceplerimizde ne varsa, Bir araya getirdik, fedakarlık gösterdik. Gerekli spor malzemelerini sağlamaya çalıştık. Sahaya çıkacak, İlk on birde yer alacak oyuncularımız, Az-çok topa basabilmeli, Pas yapabilmeli, Şut çekebilmeli ve Rakip fileleri havalandıracak yetenekte olmalıydılar.

En önemlisi : Saha içinde beyefendi oyuncu olmamız gerekiyordu.

Köyümüzün takımında oynamak isteyen, Gençlerimizin yaşları ilerledikçe, Fizik olarak geliştikçe, Sıra onlara geldi. Lisans çıkartarak, onurla yeşil-beyaz formayı giydiler. Bolu ve çevresinden de katılan arkadaşlarımızla birlikte Canla-başla çamur, yağmur, kar demeden Kızıkspor için sahada mücadele ettik. İki defa birinci kümeye yükseldik. Yeterli alt yapımız olmadığı için, Birer yıl tutunabildik. Yine kabuğumuza çekilmek zorunda kaldık. 

Yıllar yılları kovaladı. Bizler de topu kovaladık. İki binli yıllara geldik. Herkes gibi yeni yüzyıl Bizler için de yepyeni bir yüzyıldı. Artık çıtayı yükseltme zamanı gelmiş, hatta geçmişti. İkinci Amatör kümede takımımızın olması, Onurumuza dokunuyordu doğrusu. Büyüklerimizin başarılarını anımsadıkça, büyük düşündükçe, Oluşturduğumuz alt yapıyla birlikte, Birinci kümeye çıkmamız gerektiğinde hemfikir olduk. Kızıkspor’a birinci küme çok da yakışıyordu doğrusu. Üçüncü defa birinci kümeye çıkmayı, Taraftarımızın desteğiyle başardık.

Bayanlarımız da maçlarımızı izlemeye geldiler. Bize destek oldular. Bayan taraftarlarımızın tribünlerde yer alması, Diğer takımlara da örnek oldu.

Ulusal basında : “Köylü futbolun efendisi” başlığıyla Bolu sınırlarını aştık. Bolu’da : En güçlü, en ciddi amatör takım “KIZIKSPOR” İzlenimini spor kamuoyuna tescil ettirme gayreti içindeyiz. Oluşturduğumuz alt yapı çığlık atarak, Bizler de ‘geliyoruz’ diyor. Tribünlerdeki taraftarımızın Renkli, coşkulu desteği sürdükçe, Kızıkspor’un başarıları elbette devam edecek. Yeni yetişen kuşak, Yeşil-bey azlı Kızıkspor formasını giyebilmek için, Can atıyor-atacak.

Gençlerimiz; Arkadaşlığı-kardeşliği, Ekip halinde spor yapmanın zevkini, heyecanını, Kızıkspor’da yaşıyorlar, kültürünü alıyorlar. Daha önce, Mahalle kahvesinde bir arada oluyor, Sohbet ediyor, eğleniyorduk. El-ele verdik. Elimiz; kesere-testereye, malaya-çekice ustalar gibi yakışmasa da, Kimin hangi işte becerisi varsa, Gücü yetiyorsa çalıştık. Tek vücut olduk. Şimdi Aktaş mahallesinde kendimize ait, Sıcacık oturacak yerimiz var artık. Bizi sevenler ve destekleyenler de çoğaldı. Bir sevda uğruna çalışıp çabalayan insanları kim sevmez? Nerden nereye geldik diyor ve “Ne oldum dememeli ne olacağım demeli?” Sözünü unutmadan, daima çıtayı yükseltmek amacımız.

KIZIKSPOR'UN YOLU HEP AÇIK OLACAK.
ELDE EDECEĞİMİZ BAŞARILAR, DAVUL-ZURNA EŞLİĞİNDEKİ OYUNLARIMIZDA OLDUĞU GİBİ BİZLERİ HEP COŞTURACAK.
"ÇOK YAŞA SEN KIZIKSPOR!
ANLATILACAK ÖYKÜLERİN, VERECEK DERSLERİN VAR..."

Yazan:
İlhan AYERLİKAYA
(2003)




Tüzüğümüz

MADDE – 1 :


 


Derneğin adı KIZIKSPOR KULÜBÜ DERNEĞİ’dir.


Merkezi Bolu’dur. Şubesi yoktur. Kuruluşu 1980 yılı, Renkleri YEŞİL-BEYAZ’dır.


 


MADDE – 2 :


DERNEĞİN AMACI, ÇALIŞMA KONULARI VE BİÇİMLERİ :


a) Kızık köyü ve çevresinde yetişen gençlerin sporla ilgili FUTBOL, VOLEYBOL, TENİS, MASA TENİSİ, ATLETİZM, GÜREŞ ve BRİÇ dallarında amatör sporcular yetiştirmek, gençleri topluma yararlı bireyler haline getirmektir.


b) Spor karşılaşmaları düzenler, resmi ve özel düzenlenen karşılaşmalara katılır.


c) Gelir temin etmek amacıyla, kulüp adının sponsorluk yapacak üçüncü şahıslar tarafından forma reklamlarında ve diğer yerlerde kullanılmasına dair izin sözleşmeleri yapabilir.


d) Açık ve kapalı spor alanları ve salonları inşa eder, kiralar, lokal ve tesisler açar.


e) Dernekle ilgili yayın yapar ilan ve reklam alır.


f) Mevzuata uygun biçimde kurulmuş federasyonlara katılır.


g) Balo, yemekli toplantı, konser gibi geceler düzenler.


h) Kurs, konferans ve seminerler düzenleyerek gençlerin kültürel gelişimine katkıda bulunur.


i) Bağışlanan taşınır ve taşınmaz malları kabul eder, satın alır veya kiralar. Bunları paraya çevirerek derneğin amacı olan spor tesisleri yapımında ve sporcular için lüzumlu malzemelerin temininde kullanılır.


 j) Kanunların, sporla ilgili mevzuatın yetki verdiği spor dallarında spor okulları açmak.


 


MADDE – 3 :


KURUCU ÜYELER :


1- Sabri Meterelliyöz - Diş Tekniksiyeni


2- Murat Ermiş -  İktisatçı


3- Cemalettin ARMAN - İktisatçı


4- Mustafa AYERLİKAYA - Öğretmen


5- Celalettin ÖZÇELİK - Esnaf


6- İsmail TOPÇUOĞLU - Kaynakçı


7- Hayrettin BİLGİN - Memur


8- Niyazi AY - Memur


9- Ayhan KAYA - Memur


10- Orhan YILMAZ- Memur


 


MADDE - 4 :


DERNEĞE ÜYE OLMA


a) Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip ve 15 yaşını dolduran kendi isteği ve velinsin rızası ile mahkemece ergin kılınanlar ile 18 yaşını doldurmayıp ta evlenme ile ergin olanlar ve 18 yaşını bitirmiş herkes derneğe üye olabilir.


 b) Dernekler kanununun 4. maddesinde belirtilen yasalar kapsamına giren kişiler derneğe üye olamaz.


 


MADDE - 5 :


ÜYELİĞİN SONRA ERMESİ


1) 3 yıl üst üste Genel Kurulca belirlenen aidatı ödemeyen üyelerin üyeliği sona erer ve durum kendilerine bir yazı ile bildirilir.


2) Dernekler kanununca suç sayılan filleri işleyen üyelerin üyeliği sona erer.


3) Hiç kimse dernekte üye kalmaya zorlanamaz. Her üye altı ay önceden yazılı olarak bildirmek kaydıyla dernekten çıkma hakkına sahiptir.


4) Üye aidatını tebligata rağmen ödemeyen üyelerin üyeliği, yönetim kurulunun alacağı kararla düşürülür.


 


MADDE - 6 :


ÇAĞRI USULÜ :


Yönetim kurulu, Genel Kurul katılma hakkı bulunan üyelerin listesini düzenler.Genel Kurul yönetim kurulunca en az on beş gün önceden toplantıya çağrılır. Bu amaçla  toplantının günü, saati, yeri ve gündemi aynı zamanda üyelere bir yazı ile bildirilir. Bu çağrıda çoğunluk sağlanamaması durumunda toplantı yapılmazsa ikinci toplantının hangi gün yapılacağı belirtilir. İlk toplantı günü ile ikinci toplantı arasında bırakılacak zaman bir haftadan az olamaz. Toplantının yapılacağı gün, saat, yer ile toplantı gündemi toplantı gününden en az 15 gün önce mahalli en büyük mülki amirliğe yazı ile bildirilir. Bu toplantıya katılacak üyeleri gösterir liste ekte gönderilir.


 


Toplantı başka bir sebeple geri bırakılırsa, bu durum, geri bırakma sebepleri de belirtilmek suretiyle, toplantı ilanının yapıldığı gazeteye ikinci bir ilan verilerek duyurulur. İkinci toplantının geri bırakma tarihinden itibaren en geç iki ay içinde yapılması zorunludur.


Üyeler ikinci toplantıya, birinci fıkrada belirtilen esaslara göre yeniden çağrılır. Toplantı ikinci fıkra esaslarına göre mahallin en büyük mülki amirliğine duyurulur.
 


MADDE - 7 :


TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLECEK KONULAR


Genel Kurul toplantısında yalnız gündemde yer alan maddeler görüşülür. Ancak, toplantıda hazır bulunan üyelerin en az onda biri tarafından görüşülmesi istenen konuların gündeme alınması zorunludur.


Toplantıda hazır bulunan, kanuna ve tüzüğe aykırı olarak alınan genel kurul kararlarına katılmayan her üye, karar tarihinden başlayarak bir ay içerisinde, toplantıda hazır bulunmayan her üyeye kararı öğrenmesinden başlayarak bir ay içinde ve her halde karar tarihinden başlayarak üç ay içinde mahkemeye başvurmak suretiyle kararın iptalini isteyebilir.


 


MADDE - 8 :


GENEL KURULUN GÖREV VE YETKİLERİ


Genel Kurul faaliyetleri yerinde getirirken toplantıya katılan üyelerin salt çoğunluğu ile karar alır. Ancak, tüzük değişikliği ve derneğin fesih kararlarının, toplantıya katılan üyelerin (2/3) üçte iki çoğunluğu ile karar verilir.


Hiçbir dernek üyesi dernek ile kendisi, eşi, üst soyu ve alt soyu arasındaki bir hukuki işlem veya uyuşmazlık konusunda alınması gereken kararlarda oy kullanamaz.


 


MADDE - 9 :


ÜYE AİDATLARI


Üye aidatları aylık (İKİ) 2 TL ‘dan az olmamak üzere günün şartlarına göre Genel Kurulca tespit edilir.


Üyelik aidatını tebligata rağmen ödemeyen üyenin üyeliği yönetim kurulunun alacağı kararla düşürülür.


Genel Kurulda oy kullanma hakkına sahip olmak için üyenin aidatını ödemiş olması şartı aranır.


 


MADDE - 10 :


YÖNETİM KURULUNUN SEÇİMİ, GÖREV VE YETKİLERİ:


a) Yönetim kurulu 9 ASİL, 9 YEDEK üye olmak üzere Genel Kurul tarafından gizli oy ile İKİ SENEDE BİR  MAYIS AYI içinde seçilir.


b) Yönetim Kurulu seçiminden sonra yapacağı ilk toplantıda BAŞKAN, İKİNCİ BAŞKAN, SEKRETER, SAYMAN, İDARE AMİRİ, VEZNEDAR ve ÜYE olarak görev taksimi yapar.


c) Yönetim Kurulu toplantılarında kararlar oy çokluğu ile alınır.


d) Yönetim Kurulu üyeliğinden çekilme yazılı olarak yapılır. Bundan sonraki ilk toplantıda yedek üyelerden biri Genel Kurul’da aldıkları oy sayısına bakılmaksızın Başkan tarafından asil üyeliğe getirilir.


 


Yönetim kurulu aşağıdaki işleri yerine getirir:


Derneği temsil etmek veya bu hususta kendi üyelerinden bir veya bir  kaçına yetki vermek.


Derneğin gelir-gider hesaplarına ilişkin işlemleri yapmak ve gelecek dönme ait bütçeyi hazırlayarak kurula sunmak.


Dernek tüzüğünün ve mevzuatın kendisine verildiği diğer işleri yapmak ve yetkilerini kullanmak.



BAŞKANIN GÖREVLERİ :


a) Kulübü temsil etmek ve yönetim kurulu toplantısına başkanlık etmek.


b) Kulübü sorumluluk ve yükümlülük altına sokan sözleşmeleri ve anlaşmaları Yönetim Kurulu’ndan yetki alarak tek başına, bunlardan parasal içerikli olanları öncelikle Sayman veya yetkili bir üye ile birlikte yapar ve imzalar. Başkan bulunmadığında, yerine İkinci Başkan veya Sekreter'in imzasının bulunması zorunludur.


c) Genel kurula yıllık çalışma raporlarını okumak.


 


İKİNCİ BAŞKANIN GÖREVLERİ :


Kulübü temsil etmek, yönetim kurulu toplantılarında başkan olmadığı zaman toplantıya başkanlık yapmak.


 


SEKRETERİN GÖREVLERİ :


a) Karar defterini tutar. Yönetim Kurulu kararlarını bu deftere işler.


b)Gelen ve giden evrak defterini tutar. Gelen yazıların gereğinin yapılmasını, gidecek yazıların düzenlenmesini, yollanmasını, bunların suretlerinin ve gelen yazıların asıllarının ilgili dosyalara konmasını ve Genel Kurul toplantı tutanakları ile belgelerin dosyalarında saklanmasını sağlar.


c)Müsabaka kayıt defterini tutar. Kulübün faaliyet gösterdiği dallarda ve katılacağı müsabakalarda, katılan sporcuların ad ve soyadları, alınan sonuçları tarih sırası ile bu deftere ayrıntılı bir şekilde işler.


 


SAYMANIN GÖREVLERİ :


a) Kulübün gelirlerinin alındı belgesi ile her türlü giderlerin yasal harcama belgesi ile yapılmalarını sağlar ve bu belgeleri Başkan veya yerine imzaya yetkili üye ile birlikte imzalar.


b) Gelir-gider, bütçe kesin hesap ve bilanço defterlerinin tutulmasını sağlar.


c) Kulübün dönem sonu hesapları ile yeni dönem bütçesinin hazırlanmasını ve süresi içinde Yönetim Kurulu'na verilmesini sağlar.


VEZNEDARIN GÖREVLERİ :  Aidatları toplamak.


İDARİ AMİRİNİN GÖREVLERİ :  Yönetim Kurulu'nun tayin edeceği yetkiler içinde, lokal ve diğer işlerin yürütülmesini sağlar. Faaliyetler hakkında Yönetim  Kurulu’na bilgi verir.


 


MADDE - 11 :


DENETLEME KURULUNUN SEÇİMİ VE GÖREVLERİ :


Denetleme kurulu, Genel Kurul tarafından seçilen 3 ASİL, 3 YEDEK üyeden oluşur.


a) Derneğin tüm hesaplarını incelemek


b) Hesapların defterlere aksatılmadan işlenmesini ve harcamaların bütçeye uygunluğunu denetlemek.


c) Dernek için önemli sayılacak hususlarda Genel Kurulun Olağanüstü toplantıya çağırılması için Yönetim Kuruluna başvurmak.


d) Eksik ve usulsüz gördüğü hesaplarla ilgili olarak Yönetim Kurulunu uyarmak.


e) Mevzuatın kendisine tanıdığı diğer görev ve yetkileri kullanmak görev ve yetkilerine sahiptir.


 


MADDE - 12 :


DERNEĞİN İÇ DENETİMİ


Derneğin denetimi Denetleme Kurulu tarafından en az yılda bir defa yapılır ve yönetim kuruluna sunulur.


 


MADDE - 13 :


TUTULACAK DEFTERLER :


a) Üye Kayıt Defteri


b) Karar Defteri


c) Gelen-Giden Evrak Defteri


d) Demirbaş Eşya Defteri


e) Gelir-Gider Muhasebe Defteri


f) Bütçe ve Kesin Hesap Defteri


 


MADDE - 14 :


TÜZEL KİŞİLİĞİN SONA ERMESİ :


Dernek genel kurulu her zaman derneğin feshine karar verebilir. Genel kurulun derneğin feshine karar verebilmesi için, tüzüğe göre genel kurula katılma hakkına sahip bulunan dernek üyelerinin en az üçte ikisinin toplantıda hazır bulunması şarttır. İlk toplantıda bu çoğunluk sağlanamazsa ikinci toplantıya katılan üye sayısı ne olursa olsun fesih konusu görüşülebilir. Feshe ilişkin kararın, toplantıda bulunan üyelerin üçte iki çoğunluğu ile verilmesi zorunludur.


Derneğin feshi yönetim kurulu tarafından beş gün içinde mahallin en büyük mülki amirliğine yazıyla bildirilir.

Dernek amacının gerçekleşmemesi, gerçekleşmesinin olanaksız hale gelmesi veya sürenin sona ermesi, ilk genel kurul toplantısı kanunda öngörülen sürede yapılmamış, zorunlu organların oluşturulmamış olması, borç ödemede acze düşmü olması, tüzük gereğince yönetim kurulunun oluşturulmasının olanaksız hale gelmesi, olağan genel kurul toplantınsın iki defa üst üste yapılamaması hallerinde her ilgilinin sulh                   hakimliğinden derneğin kendiliğinden sona erdiğinin tespitini isteyebilecektir.


Derneğin feshi halinde taşınır-taşınmaz tüm malları ve parası KIZIK KÖYÜ MUHTARLIĞI’na devredilir.


 


MADDE - 15 :


DERNEĞİN SANDIK KURMASI  :


Dernek karını çeşitli adlar altında üyelerine dağıtmamak şartıyla üyelerin yiyecek, giyecek gibi zorunlu ihtiyaç maddelerini ve diğer mal ve hizmetlerle kısa vadeli kredi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sandık kurabilir.


 


MADDE - 16 :


Dernek organları teşkil edilinceye kadar derneği temsile ve dernek işlerini yürütmeye yetki GEÇİCİ YÖNETİM KURULU üyelerinin adı, soyadı ve ikametgahı aşağıda gösterilmiştir


 


GEÇİCİ                   YÖNETİM KURULU


 Adı ve Soyadı                         Görevi            


1- Sabri  Meterelliyöz               Başkan        


2- Murat Ermiş                        Başkan V.         


3- Cemalettin Arman               Genel Sekreter  


4- Mustafa Ayerlikaya              Muhasebeci         


5- Celalettin Özçelik                İdare amiri         


6- İsmail Topçuoğlu                Veznedar           


7- Hayrettin Bilgin                   Üye                    


 


MADDE - 17 :


Madde 16 tüzükten kaldırılmıştır.


İşbu tüzük 17 (ON YEDİ) maddeden ibarettir. 


 

Sayfalar
Köşe Yazarları
Köyümüz Kızık
Yerel Lig Fikstürleri & Puan Durumu

E-posta : kiziksporhotmail.com
Tasarım & Yazılım BayReklam